Rundveehouderij

Nieuws 1843 x bekeken

Imeko vergroot activiteit dankzij Strückhausen

Zwolle - Zuivelhandelaar Imeko boekt, na opnieuw een paar lastige jaren, weer voortgang. Dit meldt directeur-grootaandeelhouder Huub Smellink.

Sinds eind vorig jaar is het bedrijfscomplex in het Duitse Stückhausen in productie en wordt er melkpoeder in kleinverpakking gemaakt voor afnemers in Azië. Daardoor stijgt de omzet en ook het resultaat. Nieuwe klanten dienen zich bovendien aan. Het heeft lang geduurd voordat het in 2012 van DMK gekochte complex ging draaien. De certificering kostte veel tijd en commercieel werd er volgens Smellink ook te weinig voortgang geboekt. Sinds hij zelf het roer overnam van Hero Schulte is er nieuwe vaart gemaakt.

Strückhausen wordt beheerd door Dairy Pack Europe, een joint-venture van Imeko en DMK, voor diverse opdrachtgevers. Het terrein, dat in 2012 voor 75 procent werd gekocht door een ander bedrijf van Smellink, Arinsal, is ondertussen weer geheel terugverkocht aan DMK.

Ook over de Chinese deelnemingen van Imeko komt er langzaamaan meer helderheid. Het belang van 17,5 procent in de Shangxi Gucheng Group blijft formeel op 0 gewaardeerd, maar inmiddels erkent het Chinese bedrijf Imeko als aandeelhouder en zal er volgende maand bezoek van de Chinezen aan Nederland zijn. Ook over dochterbedrijf Shanxi Gucheng Imeko Dairy Co (25 procent belang) komt dan meer duidelijkheid.

Over 2012 noteert Imeko nog een verlies van bijna een half miljoen euro, maar dat is volgens Smellink niet vanwege een verlies aan liquiditeit. Het is het gevolg van afwaarderingen. Over 2013 verwacht hij positieve resultaten.

Of registreer je om te kunnen reageren.