Rundveehouderij

Nieuws 1420 x bekeken 2 reacties

Brasil Foods zet zuiveldochter in etalage

Sao Paulo - Het Braziliaanse voedingsbedrijf BRF Brasil Foods SA wil de zuiveldivisie verkopen. Het onderdeel moet worden verkocht aan een van de grootste zuivelbedrijven ter wereld, zo meldt de Wall Street Journal. Bank Itau BBA begeleidt de verkoop.

De jaaromzet van Brasil Foods bedraagt omgerekend zo'n 9,6 miljard euro, de omzet van de zuiveldivisie is naar verluid goed voor 10 procent van de verkopen.

Naar verluidt denkt Brasil Foods aan verkoop aan bijvoorbeeld Lactalis, Nestlé of het Mexicaanse Sigma Alimentos. Dit is de voedingsdivisie van Alfa SAB.

Brasil Foods is een van 's werelds grootste voedingsbedrijven en 's werelds grootste exporteur van pluimveevlees.

De grootste speler op de Braziliaanse zuivelmarkt is Dairy Partners of America (DPA). Dit is een samenwerkingsverband van Fonterra en Nestlé. Het verwerkte in 2011 zo'n 1,9 miljard kilo melk. Tweede speler is Lácteos Brasil, met een melkplas van 1,6 miljard kilo. Het derde bedrijf is de regionale coöperatie Itambé, met zo'n 950 miljoen kilo melk.

De Zuid-Amerikaanse zuivelmarkt is stevig in ontwikkeling, maar niet zo stevig als de markten in Azië, wel wordt ook deze markt goed in de gaten gehouden door grote mondiale spelers.

FrieslandCampina wil niet reageren op de vraag of het ook is geïnteresseerd in een eventuele koop van het bedrijf. De Nederlandse zuivelreus zet wel een substantiële hoeveelheid zuivel af in Zuid-Amerika, maar is er verder nog niet actief. Het is vooral geïnteresseerd in markten in Azië en Afrika, waar de afzetgroei en marge-ontwikkeling het beste zijn.

Laatste reacties

  • Mfb

    Mooie kans voor FC zou ik zeggen. Alle pijlen richten op China lijkt mij ook niet goed.

  • farmerbn

    Als Brasil Foods ervanaf wil dan zal het wel niet erg rendabel zijn dus moet je ervanaf blijven. Het is net als bij VION; koop je iets bv in Engeland kost het later je kop. Het is wel een mooi speeltje voor het managementteam maar het verlies is toch nog steeds voor de leden.

Of registreer je om te kunnen reageren.