Rundveehouderij

Nieuws 520 x bekeken

Arla zet in op klimaat-check bij leveranciers

Aarhus - Arla gaat de leveranciers een bedrijfsindividuele klimaat-check op het bedrijf aanbieden. Dat is onderdeel van de nieuwe 'carbon footprint'-strategie die het zuivelconcern in samenwerking met de leveranciers heeft ontwikkeld. Een en ander heeft het bedrijf dinsdag laten weten.

Doelstelling is om de CO2-emissies op de bedrijven de komende jaren tot 2020 met 30 procent te reduceren ten opzichte van 1990. De klimaat-check is gratis en de verwachting is dat 800 leveranciers per jaar zo'n procedure zullen ondergaan, en wel in alle landen waar het concern coöperatieleden heeft. Bij 1.500 leveranciers in Denemarken, Zweden en Groot-Brittannië is de check al uitgevoerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.