Rundveehouderij

Nieuws 729 x bekeken 3 reacties

Yoghurt blijkt boost voor melkproductie

New York - De yoghurtindustrie in de staat New York is booming. De yoghurtproductie is sinds 2009 namelijk verdrievoudigd tot 315 miljoen kilo in 2013. Dat maakt New York tot de grootste yoghurtproducent van de Verenigde Staten.

De yoghurtindustrie blijkt ook een boost te geven aan de melkproductie van de staat New York. De melkkoeien geven ruim 10 procent meer melk per koe in vergelijk met 2009. En de totale productie in 2013 groeide met 2,2 procent terwijl in de Verenigde Staten de groei gemiddeld op maar 0,4 procent uit kwam. Door de groei in melkproductie is New York als melkproducent de staat Idaho voorbij gegaan en is nu, qua melkproductie, de op twee na grootste staat van de Verenigde Staten.

Laatste reacties

 • tinus888

  mooi plaatje hebben jullie weer gevonden

 • timo

  Tsja, wat een prachtuier.............

 • alco1

  een half jaar geleden heb ik daar al een opmerking over gemaakt.
  Het toont in ieder geval wel de betrokkenheid van de redacteuren.
  Een liefhebber zou in ieder geval een mooiere foto presenteren.

Of registreer je om te kunnen reageren.