RundveeNieuws

Veganisten voeren campagne tegen zuivelindustrie

Arnhem – De Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) is een campagne begonnen tegen de consumptie van zuivel. Ze vindt dat de zuivelindustrie met idyllische plaatjes een sprookjeswereld voorschotelt aan de consument.

Op de website melkjekanzonder.nl probeert de organisatie uit te leggen waarom het consumeren van zuivel ongezond is, dierenleed veroorzaakt en slecht is voor het milieu. Een woordvoerder laat weten dat de organisatie zich daarbij baseert op wetenschappelijke rapporten. Daarbij zou niet selectief uit onderzoekrapporten worden geshopt. Duidelijk is volgens hem in ieder geval dat alternatieven zoals sojamelk beter te verantwoorden zijn dan koemelk.

De campagne Melk, Je Kan Zonder! is gestart in reactie op Europese subsidies die toegekend zijn voor de promotie van zuivel. De organisatie begrijpt niet waarom er miljoenen euro’s subsidie worden besteed voor de promotie van zuivelproducten. “We willen de consument duidelijk maken dat de consumptie van zuivel niet perse hoeft.” Doel is om de zuivelconsumptie in Nederland te laten dalen.

De NVV, die zich in eerste instantie richt op de consument in de grote steden, heeft de belangstelling voor veganisme in de afgelopen jaren snel zien toenemen. De vereniging zag haar ledenaantal volgens de woordvoerder toenemen met 60 procent naar 1.100.

Beheer
WP Admin