Rundveehouderij

Nieuws 615 x bekeken

ODW mag melkmerk Brandenburg niet meer voeren

Stuttgart - Het melkmerk Brandenburg mag niet meer onder die naam worden verkocht. Mark Brandenburg is vorig jaar door FrieslandCampina afgestoten aan de Oost-Duitse zuivelaar ODW Frischprodukte.

De oorspronkelijke merknaam mag niet meer worden gebruikt omdat de melk wordt afgevuld bij FrieslandCampina in Keulen. Die uitspraak heeft het Oberlandesgericht in Stuttgart gedaan. Bij deze gerechtelijke instantie was over de naam van de melk geklaagd door een ondernemersvereniging, meldt TopAgrar. Volgens de klagers wordt de consumenten door de naam Mark Brandenburg ten onrechte wijsgemaakt dat de melk uit deze regio komt, temeer daar de informatie dat de afvulling in Keulen plaatsvindt ("Milch von deutschen Bauernhöfen. Abgefüllt in Köln")  slechts met kleine lettertjes op de pakken staat. FrieslandCampina kwam vorig jaar zelf eveneens onder vuur te liggen vanwege de merknaam, onder meer door een campagne van het Berlijnse Bondsdag-lid Hans-Christian Ströbele (Groenen). Die betichtte FrieslandCampina ook van misleiding door melk uit de omgeving van Keulen te gebruiken voor 'Mark Brandenburg'.

Of registreer je om te kunnen reageren.