Rundveehouderij

Nieuws 1560 x bekeken

Nog een geval atypische BSE in Brandenburg

Potsdam - In Brandenburg is voor de tweede keer binnen een paar weken bij een slachtkoe atypische BSE geconstateerd. Ditmaal betreft de besmetting een 11-jarige koe van een bedrijf in Märkisch-Oderland. Het nationale referentielaboratorium heeft de besmetting bevestigd, zo deelt het ministerie van gezondheid van de Oost-Duitse deelstaat mee.

De BSE werd net als in januari bij het eerste geval, toen het ging om een 10-jarige koe van een bedrijf in de Landkreis Oder-Spree, ontdekt bij de controle in de slachterij. De veterinaire deskundigen houden vast aan de opvatting dat atypische BSE een zeer sporadisch voorkomende ziekte is. Dit type BSE ontstaat anders dan 'gewone' BSE spontaan, aldus de deskundigen. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.