RundveeNieuws

Melkveehouders trappen niet op de rem

Zoetermeer – In januari hebben Nederlandse melkveehouders 5,1 procent meer melk geleverd dan in januari 2013. Hiermee blijft de melkaanvoer op een torenhoog niveau, blijkt uit gegevens van het Productschap Zuivel.

 

In dit melkjaar, van april tot en met januari, ligt de melkaanvoer maar liefst 6,1 procent boven het niveau van vorig jaar. In totaal is er 10,3 miljard kilo melk geleverd.

De Nederlandse melkveehouders mogen dit jaar 11,97 miljard kilo melk leveren. De gemiddelde melkproductie in het lopende melkjaar ligt op ruim 1 miljard kilo melk per maand. In februari en maart mag in totaal nog zo’n 1,67 miljard kilo melk geleverd worden tot de grens van superheffing wordt bereikt. Het is duidelijk dat er dit jaar flink veel geld van Nederlandse melkveehouders naar Brussel zal gaan.

In het melkjaar 1988/1989 werd tot nu toe de hoogste boete betaald. Toen werd het quotum met 271 miljoen kilo melk overschreden en moest de Nederlandse melkveehouderij 91 miljoen euro afrekenen bij de EU. Het huidige melkjaar zal in de boeken komen als het nieuwe recordjaar.

Beheer
WP Admin