Rundveehouderij

Nieuws 769 x bekeken

Melkprijs Arla in 2013 op 39,14 cent per kilo

Aarhus - De melkprijs van Arla is in 2013 uitgekomen op 39,14 cent per kilo. Dat kan worden geconcludeerd nadat de ledenraad van het concern akkoord is gegaan met het nabetalingsvoorstel van het bestuur.

Dit voorstel luidde 1,34 cent per kilo. Nog eens 0,62 cent  per kilo van het concernresultaat wordt bijgeschreven op de individuele ledenrekeningen. De collectieve reservering is bepaald op ruim 1,23 cent per kilo ofwel in totaal ruim 131 miljoen euro. Dat is ruim 44 procent van de nettowinst in 2013. Voor de nabetaling komen de coöperatieleveranciers in België, Denemarken, Duitsland, Luxemburg en Zweden in aanmerking . De sinds vorig jaar tot de coöperatie toegetreden leveranciers in Groot-Brittannië krijgen pas over het lopende nieuwe boekjaar 2014 een nabetaling.

Of registreer je om te kunnen reageren.