Rundveehouderij

Nieuws 620 x bekeken

LTO verwacht meer leverbotproblemen

Zwolle - Door de toegenomen resistentie van de leverbot voor triclabendazole, de verhoging van het waterpeil in grote delen van Nederland, het veranderende klimaat en het niet zorgvuldig gebruik van leverbotmiddelen verwacht LTO in de toekomst geleidelijk meer leverbotproblemen.

Ook afgelopen herfst is volgens de belangenorganisatie op enkele bedrijven leverbotresistentie voor triclabendazol geconstateerd. LTO adviseert schapenhouders om gedurende de aflammerperiode via mestonderzoek te controleren of er nog sprake is van een infectie op het bedrijf. Bij de Gezondheidsdienst voor Dieren kunnen mengmonsters van minimaal vijf dieren worden onderzocht op leverbot. Als uit dit onderzoek blijkt dat leverbot nog steeds voorkomt en er recent nog is behandeld, dan kan sprake zijn van resistentie.

Of registreer je om te kunnen reageren.