Rundveehouderij

Nieuws 351 x bekeken

Integratie zuivelaars Omira en Neuburg akkoord

Ravensburg - De integratie van het tot voor kort in zwaar weer verkerende Zuid-Duitse zuivelconcern Omira met partnerbedrijf Neuburg is in kannen en kruiken. De ledenraden hebben groen gelicht gegeven voor de uitvoering van het voorstel om Neuburg om te vormen tot een volledig dochterbedrijf van Omira. De coöperatie Neuburg krijgt daarvoor een met de melkplas corresponderend belang van 21,5 procent in Omira. Dat was tot dusver 12 procent.

Met de leveranciers zijn nieuwe contracten gesloten, waardoor een melkplas van 800 miljoen kilo is gewaarborgd. Dat is wel 200 miljoen kilo minder dan voorheen. Omira kwam in 2012 in grote problemen door slechte contracten in het melkpoedersegment. De melkprijs bleef ver achter bij de markt. Inmiddels betaalt het bedrijf echter weer marktconform (40,06 euro per 100 kilo in december).

Of registreer je om te kunnen reageren.