Rundveehouderij

Nieuws 1453 x bekeken 1 reactie

Gesteggel om fokwaarden

Doetinchem - Bayern Genetik gaat gerechtelijke stappen ondernemen tegen Koole & Liebregts. Aanleiding is een advertentie van Koole & Liebregts waarin zij de fokwaarden van de zes hoogste stieren per kruisingsras middelen en deze van verschillende kruisingsrassen op een rij zetten.

Volgens Bayern Genetik, dat het ras Fleckvieh in Nederland verkoopt, is dat met onjuiste gegevens gebeurd en heeft Koole & Liebregts zo met opzet een onjuiste voorstelling van zaken gegeven. Koole & Liebregts zegt in een reactie niets verkeerd te doen met het (her)gebruik van reeds gepubliceerde fokwaarden.

Eén reactie

  • NoordHollander

    jammer is dat de fokwaardes van die witkoppen er weinig meer toe doen wie ernaar overgeschakeld is zakt automatisch naar ca 7000 kilo per jaar
    wellicht spant beunk daarover ook wel rechtszaken aan..........

Of registreer je om te kunnen reageren.