Rundveehouderij

Nieuws 1214 x bekeken 3 reacties

'Fransen profiteren niet van melkprijzen'

Parijs – De Franse melkmarkt functioneert niet zoals het moet. Het is net alsof de hoge prijzen voor industriële producten (boter en melkpoeder) geen enkel positief gevolg hebben voor de Fransen, in tegenstelling tot Duitsland.

Dat stelt de bond van Franse melkveehouders FNPL. De organisatie reageert daarmee op de jaarlijkse onderhandelingen tussen de grote supermarkten en hun leveranciers over de inkoopprijzen. Volgens de bond stellen de supermarkten dat hogere inkoopprijzen voor melk en zuivel nauwelijks nodig lijken gezien de goede resultaten van de grote zuivelbedrijven. Als er niet meer duidelijkheid komt over de manier waarop dit doorwerkt naar de melkveehouders, dan zijn de winkeliers niet bereid hen tegemoet te komen. De bond wil daarom in deze laatste week van de onderhandelingen - die traditioneel eind februari afgerond moeten zijn – aan tafel bij kunnen schuiven. "Als we geen toegang krijgen tot de plaatsen waar de beslissingen worden genomen, dan zullen we geen enkel argument van welke partij dan ook accepteren."

Laatste reacties

 • Fermer

  De franse melkfabrieken zeggen: wij kunnen niet meer geven want de fabrieken willen niet meer betalen!
  En de boer is de dupe!!!

 • alco1

  Er waren nog al wat Nederlandse boeren die naar voorbeeld van de Franse boeren wilden demonstreren bij onze supers. Het lijkt er echter op dat zij met hun kruit die ze geschoten hebben, zichzelf geraakt hebben.

 • Fermer

  Ik denk dat het tijd is dat de Franse boeren opheldering bij de particuliere melkfabrieken gaan vragen i.p.v. naar de supers te gaan. De fabrieken moeten een goede de deal bij de supers gaan maken. Zolang het landenquotum niet vol gemolken wordt en de supers graag Franse producten in het schap heeft liggen, moet er meer uit te halen zijn door de fabrieken. Nu is het zo geregeld dat de boer de sluitpost is.

Of registreer je om te kunnen reageren.