Rundveehouderij

Nieuws 1411 x bekeken 6 reacties

CRV neemt Avoncroft Genetics over

Arnhem - CRV heeft 100 procent van de aandelen overgenomen van de Britse fokkerijadvies- en verkooporganisatie Avoncroft Genetics. Dit past volgens directievoorzitter van CRV Roald van Noort in de lijn van CRV's groeistrategie in Noordwest-Europa.

De nieuwe naam van het bedrijf wordt CRV Avoncroft. Het bedrijf richt zich op de opkomende Britse vraag naar genetica voor het 'grazing'-systeem en voor het fokken van veestapels met hoge vet- en eiwitgehalten in de melk.

CRV Avoncroft biedt top-genetica en advies aan veehouders die een efficiënt producerende veestapel nastreven. Daarbij ligt de focus vooral op veehouders die zich richten op het behalen van hoge vet- en eiwitgehalten in de melk en daarnaast op veehouders die hun veestapels managen volgens het 'grazing'-systeem (volledig grasrantsoen).

CRV Avoncroft levert onder meer Holsteinstieren uit het Europese fokprogramma van CRV en Holstein- en Jerseystieren uit het grazing-fokprogramma van CRV in Nieuw-Zeeland.

Laatste reacties

 • tinus888

  Tis dat het niet meer mag,maar anders zou het mooi zijn om de pensioenpremie van al die CRV-stropdassen in al die overnames te steken
  Kijke of ze dan nog zo graag zijn

 • Achterland

  Je kunt op 2 manieren de omzet van je bedrijf verhogen. 1) Zorgen dat je beter naar je klanten luistert en datgene verkopen wat de klant vraagt 2) Overname van een ander bedrijf.
  Het is wel duidelijk waar CRV voor kiest !!! Ik zou graag zien dat ze eens wat meer naar de klanten luisteren. Er is nog veel mogelijk binnen de organisatie zelf.

 • Jongman

  Super van CRV. Meer omzet, meer winst dus goed voor de pocket van de Nederlandse boer. Nu nog certificaten uitgeven aan de leden en winst verdelen.

 • jvanmaanen

  Eerst jarenlang zitten slapen met Genus, vergeten die in te lijven. Genus word slapend rijk en neemt ABS over, inclusief kant en klaar netwerk in de VS. CRV gooit met geld om afzet en netwerk in de VS te kopen (met hollands boerengeld) en nu een derde rangs speler in Engeland overnemen. Mismanagement van de bovenste plank onder aanvoering van een varkensman met te glimmende kop, stropdas en ego

 • koestal

  CRV werkt nu ook al samen met Alta,wat een paar jaar geleden niet denkbaar was,samenwerken kan ook voordeel geven !

 • m.en.mh.miedema

  CRV gaat Vion achterna!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.