Rundveehouderij

Nieuws 750 x bekeken 2 reacties

Belgen remmen melkproductie nauwelijks

Leuven – Melkveehouders in België remmen slechts mondjesmaat hun productie. De productie daalde nauwelijks van plus 8,6 procent in december naar plus 8,3 procent in januari, ten opzichte van dezelfde maanden een jaar eerder. Dat meldt de Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie (BCZ).

De BCZ houdt speciale enquêtes zodat melkveehouders drie weken sneller beschikken over informatie over de melkleveringen in verhouding tot het quotum. Plan is om elke twee weken over de situatie te rapporteren met als doel het betalen van superheffing te voorkomen.

Gaat de melkaanvoer door in het huidige ritme dan zal er een overschrijding van het quotum zijn van ongeveer 20 miljoen liter of 0,59 procent. De plus van 8,3 procent moet dalen naar 4,5 procent in februari en maart om superheffing te vermijden.

Laatste reacties

  • wout1850

    als iedereen 3,8 % minder melkt per maand is er geen probleem. Reken maar eens voor jezelf , dan valt het nog mee

  • koestal

    valt wel mee in Belgie,hier zijn boeren die er tonnen over heen melken,kan nog wel uit zeggen ze

Of registreer je om te kunnen reageren.