Rundveehouderij

Nieuws 3307 x bekeken 2 reacties

BDM eist alsnog uitbreiding melkquota in 2014/15

Freising - De Duitse melkveehoudersorganisatie BDM dringt er bij de Europese Commissie met klem op aan de melkquota in het laatste jaar van de productiebeperking alsnog uit te breiden. "Van een flexibilisering van de aflopende quotering kunnen alle melkveehouders in gelijke mate profiteren", verklaart BDM-bestuursvoorzitter Romuald Schaber tegen de achtergrond van de actuele discussie over de afschaffing van de superheffing en de vetcorrectiefactor.

Volgens Schaber moet er tevens op worden gelet dat de melkproductie wereldwijd stijgt. "Dat betekent dat ook voor een lagere melkleverantie moet worden gezorgd als zich in het derde kwartaal van 2014 inderdaad de marktdruk aandient die de marktanalisten en verwerkers niet bij voorbaat uitsluiten."

Dat de melkveehouders door de productiebeperking maar gedeeltelijk aan de gestegen vraag kunnen voldoen is naar visie van de BDM duidelijk het gevolg van het melkmarktbeleid van het Deutsche Bauernverband (DBV). "Jarenlang heeft het DBV onze inspanningen om de quotering te flexibiliseren bestreden. Het gelag daarvoor betalen eens te meer de melkveehouders gezamenlijk: aan de ene kant zij, die zich aan de nog bestaande quota houden en aan de andere kant degenen, die voor een overschrijding daarvan een superheffing moeten betalen."

Laatste reacties

  • Zuperboer

    De wijzen komen uit het Oosten dat wordt hier maar weer eens bewezen!

  • koestal

    De EU kan de superheffing zelf goed gebruiken

Of registreer je om te kunnen reageren.