Rundveehouderij

Nieuws 1180 x bekeken 1 reactie

Wijnker regeert bij vaarzen en middenklasse HHH

Zwolle – Zowel de vaarzentitel als de titel voor de middenklasse HHH-show 2014 zijn een prooi voor Jacob Wijnker uit Avenhorn.

De vaarzen openden de individuele keuring in vier rubrieken. In de derde rubriek was het de beurt aan Future Dream H. Fien. De gerekte Sid dochter van Wijnker liep met de zeer beste uier en beengebruik vrij gemakkelijk naar de 1A-positie.

In de kampioenskeuring werden de twaalf vaarzen (van elke rubriek de drie beste) teruggebracht tot een zestal. Daar maakte de Amerikaan Michael Heath de vaars van Wijnker tot kampioen. Het reservekampioenschap ging naar Drouner Froukje 1156, een zeer fraai gebouwde Danillo van Harm Albring uit Drouwenermond.

Ook in de middenklasse regeerde Wijnker. Ditmaal met Damion Joy, een Italiaans gefokte Damion-dochter. De gitzwarte koe had zeer veel diepte in de rib en combineerde kracht met melkuitstraling en melktype en pakte zo het kampioenschap middenklasse. Het reservekampioenschap ging naar Alex Verwaijen uit Beilen. Qua kleur deden de koeien niet voor elkaar onder want Prairiehoeve Hendrika 39 was vrijwel net zo zwart als de koe van Wijnker. Ondanks de beste uier moest ze toch het hoofd buigen voor de net even completere Joy.

Eén reactie

  • NoordHollander

    Morsan Damion Joy is door Morsan farms in canada gefokt en niet in italie!

Of registreer je om te kunnen reageren.