Rundveehouderij

Nieuws 2303 x bekeken 3 reacties

RVO.nl corrigeert recordaantal slachtingen

Den Haag - De Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft het aantal slachtingen in week 49 aangepast.

De dienst meldde eerder deze week een recordaantal slachtingen van 15.338 runderen. Dit bleek echter niet juist, het aantal slachtingen werd in de loop van de week gecorrigeerd naar 13.044. RVO.nl verklaart het verschil door een dubbeltelling van gegevens.

Het gecorrigeerde aantal slachtingen blijft groot. Aan het verloop van de slachtingen van de afgelopen maanden is te zien dat melkveehouders meer koeien uitstoten. In week 3 van dit jaar werden voor het laatst meer dan 13.000 runderen geslacht.

Laatste reacties

  • farmerbn

    Moet niet te vaak gebeuren want de handel gebruiken deze cijfers en dat kan de boer geld kosten.

  • haam

    Als je zo groot verschil in 1 week constanteert dan moet je eerst nakijken of het allemaal wel klopt voor je tot publicatie overgaat , want nu blijkt dus dat er helemaal niet zo veel verschil is met andere jaren volgens cijfers nos journaal gisteravond..

  • LUCTOR

    Als het RVO nu ook even de juiste cijfers naar de NOS stuurt en dat deze die een maandag ook even meeneemt in de Journaal berichten met de vermelding dat er helemaal geen sprake is van massaal melkkoeien naar de slacht en dat de melkprijs helemaal niet zo bedroeft laag is maar dat vleesveehouders die al jaren produceren tegen negatieve marges maar wel de kalfjes door de moeder laten zogen door deze propaganda nog verder het ravijn worden ingezogen.

Of registreer je om te kunnen reageren.