RundveeNieuws

LDA gaat over melkprijs Milcobel heen

Recogne – De Waalse coöperatie Laiterie des Ardennes (LDA) gaat dit jaar bijna zeker een betere melkprijs uitbetalen dan het Belgische Milcobel.

Dit melden leveranciers van LDA. Over november betaalde LDA meer dan 4 cent per liter boven de melkprijs van Milcobel uit. Ook in de maanden daarvoor betaalde LDA een hogere voorschotprijs uit.

Over de uitbetaalprijs voor december is nog niets bekend. Wel is duidelijk dat LDA de komende maanden ook minder gaat betalen voor de melk, omdat de hele zuivel last heeft van de neergaande wereldmarkt.

Coöperatie LDA heeft dit jaar echter goed kunnen profiteren van zowel gunstige contracten voor met name melkpoeders als van een betere bezetting van de productielijn en van een steeds vlottere samenwerking met partners.

LDA ging vorig jaar al een samenwerking aan met de Duitse coöperatie Hochwald. Deze samenwerking werd in de loop van dit jaar verder verdiept. Daarnaast werd een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Luxemburgse Luxlait. Ook dit bedrijf laat melk verpoederen bij LDA in Recogne. LDA blijft echter een minimaal aandeel van 85 procent houden in de fabriek in Recogne.

LDA betaalde over november €2,99 per kilo vet en €5,595 per kilo eiwit. Milcobel betaalde achtereenvolgens €2,59 en €4,82 per kilo.

Een overzicht van alle melkprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin