Rundveehouderij

Nieuws 1033 x bekeken 2 reacties

Duitse melkgift per koe plus krap 2 procent

Bonn- De gemiddelde melkgift per koe in de Duitse melkcontrole is in 2013/14 ten opzichte van het voorafgaande controlejaar met 1,9 procent toegenomen naar 8.381 kilo met 4,07 procent ofwel 341 kilo vet en 287 kilo (3,42 procent eiwit).

Dat resultaat van de jaarlijkse melkgiftprestaties heeft het Deutsche Verband für Leistungs- und Qualitätsprüfungen (DLQ) bekendgemaakt. De vet- en eiwitgehaltes groeiden volgens deze in Bonn gevestigde instantie met bij elkaar 8 kilo, waarvan 2 kilo vet. Het aantal bedrijven dat deelneemt aan de melkcontrole daalde in vergelijking met 2012/2013, namelijk met 3 procent naar 51.585 per 30 september, de einddatum van het controlejaar. Gerekend naar het aantal melkkoeien deed 88 procent mee.

Als vanouds wordt in de oostelijke nieuwe deelstaten het meest gemolken per koe. Koploper is Thüringen met krap 9.400 kilo per koe. Hekkensluiters zijn Baden-Würrtemberg en Beieren met ruim 7.500 kilo. De gemiddelde melkveestapel per bedrijf becijfert het DLQ op 72,4 koeien, 4,6 meer dan in het voorafgaande jaar.

Laatste reacties

  • T@deler

    Het aantal bedrijven dat deelneemt aan de melkcontrole daalde met 3 % ipv groeide..

  • w.verseput1

    Bedankt, het is gecorrigeerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.