RundveeNieuws

Wijnand Pon hoog in Quote 500

Amsterdam – Koepon-eigenaar Wijnand Pon staat vierde op de Quote 500, een jaarlijks terugkerende ranglijst van rijkste Nederlanders.

De spermahandelaar is volgens de lijst goed voor een vermogen van €1,8 miljard en is daarmee een half miljard ‘armer’ dan de nummer drie op de lijst, mediamagnaat John de Mol. Pon zag zijn vermogen in 2014 met zo’n 10 procent teruglopen.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Pon zijn vermogen voor het grootste deel verdiende met de import van auto’s, en niet in de fokkerij of melkveehouderij. De leiding van Pon Holding, waar de meeste van de tientallen bedrijven van Pon onder vallen, staat tegenwoordig onder leiding van zijn dochter Fanja.

Onder Koepon vallen onder meer melkveehouderijen, fokkerijbedrijf Alta Genetics en Valley Agricultural Software, een Californische softwareontwikkelaar. De vader van de drie broers, Mijndert, legde de basis voor het familie-imperium. Hij overleed dit jaar en was na zijn pensioen veehouder, fruitteler en wijnbouwer in Argentinië.

Beheer
WP Admin