Rundveehouderij

Nieuws 5796 x bekeken 5 reacties

Verkoopklapper FrieslandCampina

Amersfoort - Verkopen via internet worden steeds belangrijker voor FrieslandCampina.

Een van de jongste wapenfeiten van het bedrijf is de verdubbeling van de verkoop van kindervoeding in Mexico. Dankzij Facebook vertweevoudigden de verkopen van Friso Gold in goed veertien maanden tijd.

Een verkoopteam onder leiding van Nektarios Misios zorgde hiervoor. Hij vertelt er woensdag over op een Facebook-conferentie in Amsterdam. Enkele jaren geleden paste FrieslandCampina ook al een vergelijkbare benadering toe in China, toen het bedrijf nog een distributieketen voor babyvoeding in dat land moest opzetten. Inmiddels is FrieslandCampina daar een paar stappen verder.

Volgens Misios, die wordt geïnterviewd door Emerce-marketing, is de Facebook-pagina van Friso Gold inmiddels een van de grootste bedrijfspagina's in dit netwerk. Voordeel van de marketingcampagne in Mexico via Facebook was niet alleen het grote en snelle bereik bij de echte doelgroep, het was ook nog eens veel goedkoper dan een ouderwetse TV-reclamecampagne. Misios: "Mexicanen kenden de producten van Friso Gold al veel langer, maar het merk zelf was niet erg bekend. Een traditionele campagne via televisie of printmedia zou enorm veel geld gaan kosten. En dus werd vanaf 1 januari 2013 een campagne gevoerd op Facebook. Het sloeg aan, tot verrassing van FrieslandCampina zelf. De verkopen van Friso Gold werden in veertien maanden verdubbeld. Als gevolg daarvan is een deel van het marketingbudget van het zuivelbedrijf van tv naar Facebook gegaan."

Laatste reacties

 • koestal

  als we het maar in de melkprijs merken !

 • Mozes

  We zullen het niet in de garantieprijs merken maar in de prestatietoeslag. Daarvoor moet echter wel eerst het volume van de verkoop aanzienlijk groter worden.

  Hoe winstgevend kindervoeding is buiten Europa hoorde ik twee weken geleden op de najaarsbijeenkomst. Er wordt een winstmarge gehaald van 60 tot 70% !! Van iedere 10 euro die ze verkopen hebben ze 3 tot 4 euro nodig voor garantieprijs en verwerkingskosten en de rest is winst.

 • Martin Oldenhof

  Facebook, het nieuwe marketing instrument voor bedrijven

 • BO(skabout)ER

  allemaal mooie cijfers Mozes..anderzijds beangstigend als de kindervoeding/melkpoeder export tegen gaat vallen.

 • Sjakkie

  Ik ben ook zo bang voor dat het straks minder gaat dat ik nu niet wil dat het beter gaat.
  BOsskaboutER logica.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.