Rundveehouderij

Nieuws 3268 x bekeken 5 reacties

RvS: melkveehouder mag melkveestal en sleufssilo's bouwen

Den Haag – Een melkveehouder uit Haghorst, gemeente Hilvarenbeek heeft op één dag in twee procedures bij de Raad van State gelijk gekregen.

De Raad veegde alle bezwaren van de buurman van tafel. De melkveehouder mag van de Raad van State zijn nieuwe melkveestal bouwen aan de Lage Haghorst en ook mogen beide geplande sleufsilo's gerealiseerd worden.

De buurman was van mening dat de nieuwe stal te dicht bij zijn woning komt en ook de sleufsilo's zouden op een verkeerde plek gebouwd worden. Daarnaast zou de stal hoger worden dan noodzakelijk. In de uitspraak stelt de Raad dat de melkveestal op voldoende afstand van de woning van klager komt. Voor de hoogte van de stal blijkt uit onderzoek een goede reden te zijn om te komen tot voldoende luchtcirculatie. De Raad neemt die zienswijze over.

Het argument dat de sleufsilo's ten onrechte deels buiten het bouwblok terechtkomen, vindt evenmin gehoor bij de Raad. Het staat inderdaad vast dat de silo's voor een deel tot 10 meter buiten het bouwblok komen. Volgens de Raad is dit toegestaan omdat art.10.2.4 - bestemming agrarisch bouwblok - van de Wabo (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) toestaat dat een sleufsilo buiten het agrarisch bouwblok ligt als de silo maar in de nabijheid van het bouwblok gesitueerd is en het om niet meer dan 10 meter gaat. Aan die eis wordt voldaan, oordeelt de Raad.

Laatste reacties

 • somporn

  Gelukkig,eindelijk een klager/zeurpiet die op zijn bek gaat.
  Je moet een ander ook eens licht in de ogen gunnen.

 • koestal

  Het is voor sommigen een hobby om de boeren dwars te zitten

 • mts van oosten

  gefeliciteerd boer.eindelijk gerechtigheid.wij weten hier alles van omdat we ook zoiets meemaken.ook hebben wij de indruk dat de raad van state zulke situaties zeer goed doorziet.het is inderdaad voor steeds meer mensen in nederland een hobby om boeren dwars te zitten,het word hun ook wel heel gemakkelijk gemaakt,ze kunnen ver en lang je dwarszitten
  zonder dat het hun geld kost,dat moest ook eens wat anders.

 • Ishtar

  Ben wel benieuwt hoe kort die stal nu van die buurman komt.
  Immers iedereen weet dat er geen afstandnormen zijn, bewust tegengewerkt door de sector.
  Maw als er geen grensen zijn, kan de RvS niet anders dan dat ok vinden,
  Neemt niet weg dat er wel afstandsnormen zouden moeten zijn.

 • Hoven555

  Ishtar, afstanden zijn er wel. Die bedraagt 50 meter van af de grens van het woonhuis. Dit was 25 jaar geleden ook al zo.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.