RundveeNieuws

RVO stuurt brief over registratie blijvend grasland

Den Haag – Boeren krijgen binnenkort een brief van uitvoeringsinstantie RVO.nl met een opgave van hun geregistreerde oppervlaktes blijvend grasland.

Het gaat daarbij om de geregistreerde oppervlaktes in 2012, 2013 of 2014. Dat meldt RVO.nl in de nieuwsbrief over het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) van november.

Blijvend grasland is een zeer belangrijk onderdeel van de vergroening in het nieuwe GLB. Het aandeel blijvend grasland mag landelijk gezien niet met meer dan 5 procent dalen ten opzichte van het referentiejaar 2012. Als de daling groter wordt dan kunnen maatregelen volgen op bedrijfsniveau. Grasland is blijvend grasland als het minimaal vijf jaar achter elkaar grasland is. Voor de volledige vergroening is het belangrijk om te weten of iets blijvend grasland is of niet. Daarom stelt RVO binnenkort een kaart ter beschikking waaruit blijkt wat als blijvend grasland wordt gezien op basis van historische gegevens. Het kan zijn dat deze gegevens afwijken van de eigen opgave van de boer, omdat is gecontroleerd of het gras op de juiste wijze is opgegeven, aldus RVO.nl.

Beheer
WP Admin