Rundveehouderij

Nieuws 1438 x bekeken 3 reacties

Duitse rundveeslachter Gausepohl in problemen

Dissen - De rundvleessectie van de Duitse slachter Gausepohl heeft surcéance van betaling aangevraagd.

Het bedrijf met een jaarlijks rundveeslachtvolume van 255.000 dieren is in de problemen gekomen door een onverwacht zwakke afzet en het importembargo van Rusland. Pogingen om de rundvleesactiviteiten te verkopen aan concurrent Tönnies zijn anderhalve week geleden mislukt. Gausepohl slacht rundvee in Dissen bij Osnabrück en Bakum bij Vechta. Het  salaris van het personeel is tot en met januari gewaarborgd. Gausepohl wil het rundvleesbedrijf de komende tijd saneren en poogt dan een doorstart te maken.

Laatste reacties

  • joannes

    De eerste in een Rijtje?

  • Elevage

    kappen met die sancties naar Rusland. Nog even en er draait helemaal geen bedrijf meer!

  • cocoma

    ze slachten ongeveer 1000 dieren per dag, geen kleintje dus.

Of registreer je om te kunnen reageren.