RundveeNieuws

Toekomst blijft rooskleurig voor zuivelsector’

Londen – ”De markten voor zuivelproducten zijn cyclus. Momenteel zitten we op de bodem van die cyclus en dat is voor niemand in de sector makkelijk. Maar de toekomst op langere termijn blijft rooskleurig.” Dat zei de Britse minister voor plattelandszaken Liz Truss na overleg met Dairy UK, de koepel van zuivelbedrijven in Groot-Brittannië.

”Ik begrijp de zorgen van de boeren over de huidige wisselvalligheid bij de melkprijzen. Het is een wereldwijd probleem, maar op lange termijn blijft het plaatje positief.”

Truss benadrukte dat het overleg niet over de recente dalingen van de melkprijs en de protesten van Britse boeren ging, hoewel dat wel ter tafel kwam. ”We wilden praten over de manier waarop de regering kan samenwerken met de sector om de concurrentiekracht en duurzaamheid van de zuivelindustrie van ons land te behouden en te versterken. We willen dat de sector weerbarstig, concurrerend en winstgevend is op het wereldtoneel en zo een goede toekomst verzekeren voor Britse zuivelproducten op de binnenlandse en buitenlandse markt.”

Een overzicht van alle melkprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin