RundveeNieuws

Saputo wil blijven uitbreiden

Sidney – Het Canadese Saputo wil, ook na overname van het Australische Warrambool, haar aanwezigheid in Oceanië versterken.

Het kaasbedrijf zou ook voet aan de grond willen zetten in Nieuw-Zeeland, zo melden Australische media.

Afgelopen jaar betaalde Saputo ruim €350 miljoen voor een belang van 90,1 procent in Warrnambool Cheese and Butter. Daarmee stak het concurrenten Bega Cheese en Murray Goulburn de loef af. Australië biedt de zuivelonderneming een belangrijke springplank naar Azië. Het bedrijf maakt er desondanks geen geheim op zoek te zijn naar nieuwe overnamekandidaten. Ook een klein tot midden-groot bedrijf in Nieuw-Zeeland zou volgens Lino Saputo prima passen. Hij is vol vertrouwen wat betreft de toekomst van de zuivelindustrie. Landen als Argentinië, Australië en Nieuw-Zeeland zijn aantrekkelijk voor de onderneming, om relatief goedkoop rauwe melk te collecteren, om in de wereldwijde vraag naar zuivel te voldoen. Naast mega-importeur China, mogen ook landen als Japan, Rusland, Mexico en Egypte zich rekenen tot werelds grootste importeurs van zuivel.

Saputo is met een omzet van €6,4 miljard één van de tien grootste zuivelondernemingen ter wereld. Jaarlijks verwerkt de onderneming zo’n 8 miljard kilo melk.

Beheer
WP Admin