Rundveehouderij

Nieuws 1372 x bekeken 3 reacties

SKV stelt importverbod Hongarije in

Zeist – Er mogen geen kalveren vanuit Hongarije naar Nederland komen. Omdat in Hongarije blauwtong voorkomt heeft de Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalversector (SKV) besloten met ingang van 17 oktober 2014 de opzet van kalveren, afkomstig uit Hongarije, niet toe te staan. De SKV beoogt hiermee het risico op blauwtong te beperken.

De SKV gaat aangesloten eigenaren van vleeskalveren direct beboeten als toch vleeskalveren worden ingevoerd uit Hongarije. De SKV zal streng controleren op naleving van dit verbod, aldus de stichting.

Op basis van beschikbare informatie uit Hongarije, blijft SKV de situatie monitoren.

Al geruime tijd gelden maatregelen bij import van kalveren uit Polen, Litouwen, Letland en Estland ter voorkoming van verspreiding van klassieke en Afrikaanse varkenspest. Import uit risicogebieden uit die landen is niet toegestaan. Dat blijft ongewijzigd.

Laatste reacties

 • koestal

  zo komen hier allerlei ziekten binnen,ook IBR en BVD ,geeft weer werk voor de GD ,zo hou je al die instanties op de been met al die bestrijdingsprogramma,s en de boer krijgt weer de rekening voor al die onderzoeken

 • LUCTOR

  Misschien is het beter om alle importen maar te verbieden de veemarkten zijn toch ook gesloten om verspreiding tegen te gaan.
  Zal eerst een domper worden voor de integraties maar met de florisante vooruit zichten op economisch vlak kunnen deze wel schadeloos gesteld worden wat de werkgelegenheid betreft is de maand augustus gedaald met 4000 dus een paar meer of minder wat maakt het diegene die een boterham aan de veemarkten hadden hoor je toch ook niet meer.

 • remco

  een ander niets gunnen dat is echt iets voor melkveehouders

Of registreer je om te kunnen reageren.