Rundveehouderij

Nieuws 5935 x bekeken 11 reacties

Rabo verwacht verdere daling melkprijs

Utrecht - De Rabobank verwacht voor de komende maanden een verdere daling van de melkprijs voor de Nederlandse melkveehouders. Terugblikkend stelt de bank vast dat de afgelopen zomermaanden een vergelijkbaar prijsniveau gehaald is als in 2013.

Door afnemende vraag vanuit China en de boycot van Rusland zijn zuivelprijzen in het derde kwartaal van 2014 gedaald. Aangezien de vraag moeizaam aantrekt en de mondiale zuivelproductie wel toeneemt, verwacht de bank voor het komende kwartaal een verdere daling. Door de gedaalde zuivelnoteringen treden andere landen, bijvoorbeeld Noord-Afrika en het Midden-Oosten, weer toe tot de zuivelmarkt. Ook stijgt de consumptie voorzichtig door een aantrekkende economie in Europa. De laatste twee factoren zullen de melkprijs rond de jaarwisseling laten stabiliseren.

De Rabobank verwacht niet dat de dalende zuivelprijzen direct tot liquiditeitsspanningen bij melkveehouders zullen leiden. Dit komt omdat de afgelopen jaren voldoende ruimte boden om financiële buffers op te bouwen. Ook zijn de voerprijzen ook gedaald, waardoor het bedrijfssaldo minder snel daalt ten opzichte van de melkprijs.

Laatste reacties

 • boeren

  De ene bank zegt verdere daling, de andere bank zegt na volgende maand stabiele prijzen. Ze moeten ook wel wat te lullen hebben.
  Zeg gewoon dat je het niet goed kan voorspellen.

 • auto35

  ING voorziet blijvend goede resultaten voor de melkveehouderij

  De gemiddelde melkprijs piekt in 2014 opnieuw. In combinatie met gedaalde voerkosten draagt dit bij aan wederom prima saldi voor melkveehouders. Dat stelt het ING Economisch Bureau in het Kwartaalbericht Melkveehouderij. De prijzen zullen in 2015 naar verwachting geen recordhoogten bereiken, maar de resultaten zullen goed blijven, stellen de analisten van de bank.

  En wat zegt Rabo: Rabo verwacht verdere daling melkprijs.

  Hebben ze het nu over hetzelfde of mis ik iets.

 • gerjan slingenbergh

  Lepe jongens daar bij die Rabobank.

 • Feimarze

  Hoe dan ook, de dames en heren bankiers hebben er geen euro minder om.

 • evert-jan

  Wat een voorspelling,leerdammer 4 cent verlaging voor september

 • spits761

  laat het die koeienboertjes ook eens nat onder de oksels worden.......

 • koestal

  ING verwacht geen lagere melkprijs,er blijft vraag in de wereld ,zeggen ze

 • producent

  Iedereen zegt maar wat naar mijn idee, als het niet uitkomt is er altijd wel weer een reden voor te vinden. De economie trekt aan zeggen ze wie zegt dit en hoe wordt er gerekend.

 • evert-jan

  wat een belachelijke opmerking spits761 ik gun iedereen een goed inkomen kippen/koeien/varkens/kalveren enz dus van mij hoeft er NIEMAND natte oksels te krijgen

 • van geleuken

  pp

 • haam

  aanstaande maandag zal blijken wie van de financiers de boekhouding van F C het beste kent

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.