Rundveehouderij

Nieuws 1163 x bekeken 1 reactie

Naast Nederland nog zeven quotumoverschrijders

Brussel – In totaal acht Europese landen hebben het afgelopen jaar hun melkquotum overschreden. Naast Nederland hebben ook de melkveehouders in Duitsland, Polen, Denemarken, Oostenrijk, Ierland, Cyprus en Luxemburg 1,469 miljard kilo melk meer geproduceerd dan toegestaan.

Dit meldt de Belgische site Vilt op basis van gegevens uit Brussel. De acht grootmelkers zijn gezamenlijk goed voor een superheffing van zo'n €409 miljoen .

Ondanks de overproductie in acht lidstaten blijft de Europese melkplas 4,6 procent onder de optelsom van alle nationale quota. Een jaar eerder was dat 6 procent. In 14 lidstaten bleef de melkproductie meer dan 10 procent onder het nationale quotum.

Op Cyprus en Oostenrijk na behoren de overschrijders bij de groep landen waarvan al langere tijd bekend is dat zij tot de groeiers behoren na afschaffing van de quotering in 2015. Ook voor het laatste quotumjaar stevenen deze landen af op een overschrijding.

Eén reactie

  • koestal

    melken en dan betalen

Of registreer je om te kunnen reageren.