Rundveehouderij

Nieuws 1550 x bekeken

Honderd stieren overleven brand

Yerseke – De Zeeuwse brandweer heeft dinsdagavond weten te voorkomen dat een schuur met daarin honderd stieren volledig afbrandde. De schuur bestond uit twee delen, waarbij in het ene deel hooi, stro en wat machines stonden. In dit deel van de schuur ontstond de brand. De brandweer wist te voorkomen dat het andere deel, waarin de stieren stonden, ook vlam vatte.

Daardoor hebben alle stieren de brand overleeft. Circa 20 tot 25 dieren zijn verplaatst naar een andere stal op het erf. De anderen stonden nog altijd in de schuur maar liepen geen gevaar meer, aldus een woordvoerder van de brandweer Zeeland. Het lukte de brandweer tot zover om dit deel van de stal grotendeels rookvrij te houden, zodat de dieren hier geen hinder van ondervonden.

Inmiddels heeft de brandweer nog altijd geen sein meester gegeven. Naar verwachting gaan zij in ieder geval tot woensdagavond, en mogelijk tot donderdagochtend, nog verder met blussen. In de schuur stond circa 1.700 ton hooi en stro, die de brandweer nu uit elkaar probeert te krijgen om zo het vuur onder controle te krijgen. De politie zal onderzoek verrichten naar de oorzaak van de brand, maar er is geen aanleiding om te vermoeden dat er opzet in het spel is, volgens de woordvoerder van de brandweer. Hooibroei behoort tot de mogelijk oorzaken.

Of registreer je om te kunnen reageren.