Rundveehouderij

Nieuws 1057 x bekeken 3 reacties

Franse melkproductie trekt verder aan

Parijs – De Franse melkproductie is in augustus met ruim 1,9 miljard liter 6,4 procent hoger uitgekomen dan een jaar eerder. De toename is daarmee sterker dan in de voorafgaande maanden.

Toen bleef het verschil met vorig jaar steeds onder de 6 procent. Over het lopende melkjaar tot eind augustus blijft Frankrijk echter nog altijd 290.000 ton ofwel 2,6 procent onder het nationale quotum. Het gemiddelde botervetgehalte is in augustus uitgekomen op 3,99 procent, dat is een fractie hoger dan in dezelfde maand in 2013. Volgens de statistiekdienst van het ministerie van landbouw lijkt de melkproductie in september op een nagenoeg vergelijkbaar niveau uit te komen.

Laatste reacties

  • farmerbn

    Gek dat de Fransen alleen willen melken als de melkprijzen hoog zijn. Als in de komende winter de prijzen sterk gaan dalen , zul je zien dat de productie ook gaat dalen. Krijgen de Fransen al minder melkgeld gaan ze ook nog eens minder produceren.

  • Ferm

    Vandaar dat de particuliere melkfabrieken, met steun van de overheid, verplichte leveringscontracten hebben afgesloten, met daarin een minimum quotum. Lever je dit niet, dan betaal je een boete. Zo is het probleem van te weinig aanvoer, bij lage melkprijs, voor de melkfabrieken ondervangen.

  • boeren

    Wij melken hier in Bretagne maar mooi rustig door, de stijging in de melk zit er nu weer in. En wat de melkprijs gaat doen wachten we maar af hopelijk zal het niet te veel zakken. Het 1e jaar hier zit er bijna op en het voldoet prima hier. En over september hadden we toch nog een uitbetaalde melkprijs van 402 euro (1000liter).

Of registreer je om te kunnen reageren.