Rundveehouderij

Nieuws 1264 x bekeken

Flinke omzetgroei voor Danone

Parijs – Danone heeft in het derde kwartaal een vergelijkbare omzet gedraaid van ruim €5,4 miljard, dat is bijna 7 procent meer dan een jaar geleden. Bij de zuiveldivisie bleef de groei beperkt tot 0,7 procent, waarbij lagere volumes meer dan volledig werden gecompenseerd door hogere verkoopprijzen.

In die zuivel doet vooral Europa het nog altijd niet goed. Om de financiële schade te beperken, doet Danone zo weinig mogelijk mee aan prijsaanbiedingen. Bovendien is het aanbod aan producten de laatste tijd wat teruggedraaid. In Rusland lag de omzet op een hoger niveau maar in de Verenigde Staten is de sterke groei bij met name yoghurt er nu wel uit.

Bij Danone zit de sterkste groei in de baby- en peutervoeding – Nutricia – waar de omzet bijna 20 procent hoger uitkwam. Dat komt grotendeels doordat de effecten van het 'valse vervuilingsalarm' rond Fonterra, dat ook aan Danone leverde, zo langzamerhand zijn uitgewerkt. Daarnaast vertoonde deze tak ook in Europa een groei in de dubbele cijfers.

Of registreer je om te kunnen reageren.