RundveeNieuws

‘Euronext ziet brood in boter en kaas’

Amsterdam – Beursbedrijf Euronext onderzoekt de mogelijkheden voor de ontwikkeling van derivaten op Hollandse producten als boter en kaas. Dat zegt het hoofd grondstoffenmarkten van Euronext, Olivier Raevel, woensdag in De Telegraaf.

Naast de melkproducten kijkt het beursbedrijf volgens de krant naar derivaten in de logistiek die bij de productie van deze Hollandse goederen horen. Derivaten zijn beleggingsproducten die hun waarde ontlenen aan de waarde van een ander product, zoals olie of aandelen. Euronext heeft al agrarische producten genoteerd, zoals maaltarwe. Maar het Hollandse karakter daarvan mag veel meer naar voren komen in komende derivaten, vindt Raevel.

Sinds de afscheiding van de Londense optiebeurs Liffe speelt Euronext een grotere rol op de markt voor grondstoffen. Zo komt de uitbater van de aandelenbeurzen van Amsterdam, Brussel, Parijs en Lissabon volgende maand met nieuwe beleggingsproducten voor grondstoffen voor biobrandstoffen en de diervoederindustrie.

Boerderij volgt iedere week de ontwikkelingen van grote agrifoodbedrijven die beursgenoteerd zijn. Bekijk alle reportages hier.

Meer informatie over de aandelenkoersen vind je in Boerderij Marktprijzen:  

ForFarmers
Südzucker
Deere
Agco
CNHI
Fonterra
Beheer
WP Admin