RundveeNieuws

DOC houdt fabriek Hoogeveen langer open

Hoogeveen – DOC Kaas houdt de oude fabriek aan de Alteveerstraat in Hoogeveen langer open, uiterlijk tot 31 december 2021. Dit heeft de onderneming bekendgemaakt. De kaasproducent heeft hierover overeenstemming bereikt met betrokken partijen, waaronder de gemeente en de provincie.

Met het langer open houden van de oude fabriek kan DOC Kaas naar eigen zeggen flexibeler inspelen op toekomstige ontwikkelingen in de markt, waaronder verwachte fluctuaties in de aanvoer van melk. Eerder was nog sprake van de mogelijkheid dat de productielocatie op 1 januari 2016 zou sluiten. Hierover was eerder een afspraak gemaakt, maar die is aangepast.

De fabriek aan de Alteveerstraat produceert sinds midden jaren tachtig van de vorige eeuw kaas voor DOC Kaas. Naast deze productielocatie heeft DOC Kaas op het Zuivelpark in Hoogeveen nog een kaasfabriek, evenals een weifabriek en pakhuizen waar de kazen worden gerijpt, versneden en verpakt. In 2013 is de productiecapaciteit van de kaasfabriek op het Zuivelpark met 20 procent uitgebreid. De komende jaren investeert DOC Kaas in verdere uitbreidingen op het Zuivelpark.

De kaasproducent heeft gisteren de omwonenden van de fabriek tijdens een bijeenkomst geïnformeerd over het convenant dat met betrokken partijen is afgesloten. Daarin is ook afgesproken dat DOC Kaas aanvullende maatregelen neemt om de geluidsuitstoot verder te beperken.

De fabriek aan de Alteveerstraat heeft een capaciteit van 45.000 ton kaas. DOC Kaas produceert er zowel ronde halfharde kazen, zoals Goudse en Emmentaler, als rechthoekige foliekazen. De ronde natuurgerijpte kazen zijn bestemd voor de Nederlandse en Duitse markt. De foliekazen worden wereldwijd verkocht.

Beheer
WP Admin