Rundveehouderij

Nieuws 582 x bekeken 2 reacties

Saputo wint strijd om Warrnambool Cheese and Butter

Warrnambool - Het Canadese zuivelconcern Saputo gaat de race om de overname van het Australische zuivelbedrijf Warrnambool Cheese and Butter (WCB) winnen. Het bedrijf heeft sinds deze week 45,2 procent van de aandelen in genoemd bedrijf in handen. Dit komt met name doordat kaasbedrijf Bega Cheese, dat de overnamestrijd startte, haar aandelenpakket in WCB (18,8 procent) verkocht aan Saputo.

Bega Cheese had al eerder geconstateerd dat het de strijd om WCB toch niet zou winnen. De kans dat andere kandidaat Murray Goulburn nu nog een meerderheid van de aandelen kan verkrijgen, is praktisch verkeken. Het wachten lijkt op het moment dat dit bedrijf ook de handdoek in de ring gooit.

Als Saputo er in slaag om 90 procent van de aandelen WCB te verwerven, zal het A$ 537 miljoen, ofwel 347 miljoen euro, kwijt zijn aan overnamekosten. Dat is een mega-bedrag voor een bedrijf dat vorig jaar nog geen 6,5 miljoen euro winst behaalde, zo stellen analisten. Een deel van dat bedrag komt ten goede aan de andere gegadigden voor de overname van WCB. Bega Cheese kan ruim 40 miljoen euro verdienen aan de deelname in de race. Het kocht het pakket van 18,8 procent van de aandelen WCB voor bijna 20 miljoen en kan dit weer verkopen voor ruim 60 miljoen euro. Ook voor Murray Goulburn kan de koerswinst op de aandelen WCB een mooie troostprijs zijn. Zowel Bega als MG kunnen dit geld goed gebruiken om schulden af te lossen en zelf te investeren, en zich zo te versterken ten opzichte van WCB onder Saputo.

Laatste reacties

  • koestal

    De kaas wordt duur betaald,maar wat krijgt de melkveehouder ? die moet maar weer afwachten

  • ed12345

    En met wie z'n centjes zou Saputo gefinancierd worden??????

Of registreer je om te kunnen reageren.