RundveeNieuws

Melkaanvoer blijft op torenhoog niveau

Zoetermeer – de Nederlandse melkveehouders hebben in het vorige kalender jaar 4,6 procent meer melk geleverd dan in 2012. Dit blijkt uit de nieuwste gegevens van het Productschap Zuivel. Het totale in 2013 geleverde volume lag op 12,2 miljard kilo melk.

Als gekeken wordt naar het verloop van de productie in het lopende melkjaar, dat pas na maart afgesloten wordt, is de productietoename naar verhouding nog forser gestegen. In de periode van april tot en met december is er maar liefst 6,2 procent meer melk afgeleverd dan in dezelfde periode van seizoen 2012/’13. De afgeleverde hoeveelheid melk is 9,2 miljard kilo, een productiestijging van 540 miljoen kilo.

In totaal mag de melkveehouderij dit melkjaar 11,97 miljard kilo melk leveren. Dit betekent dat er vanaf januari tot en met maart nog 2,77 miljard kilo melk geleverd mag worden binnen het vastgestelde quotum. In de periode van april tot en met december lag de gemiddelde aanvoer op ruim 1 miljard kilo melk per maand. Met nog drie maanden te gaan is het vrijwel zeker dat het quotum dit jaar dik overschreden wordt.

Beheer
WP Admin