Rundveehouderij

Nieuws 488 x bekeken

Britten exporteren meer lamsvlees

Londen – Groot-Brittannië heeft in de eerste tien maanden van vorig jaar 84.599 ton lams- en schapenvlees uitgevoerd, 12 procent meer dan een jaar eerder.

De EU blijft verreweg de grootste afnemer, waarbij Frankrijk met 44.616 ton meer dan de helft afnam en ook Duitsland met 8.245 en België met 5.460 ton grote klanten blijven. De sterkste stijging zit echter vooral in de uitvoer naar derde landen. Zo nam Hong Kong in deze periode met 10.141 ton 144 procent meer af en kwam de uitvoer naar Ghana met 726 ton 77 procent hoger uit. Bovendien hebben de Britten ook de eerste partijen lamsvlees aan afnemers in Rusland kunnen leveren.

Voor exportmanager Jean-Pierre Garnier van het schap voor de runder- en schapensector Eblex is het succes op exportmarkten opnieuw aanleiding om de Britse schapenhouders op te roepen meer te produceren. ''Zet meer schapen in het land en wij verkopen ze wel. Dat is een boodschap die ik voortdurend aan de Britse boeren probeer over te brengen. Er is wereldwijd een tekort aan lamsvlees.'' Garnier denkt in de nabije toekomst ook de export naar de Verenigde Staten en landen in het Midden-Oosten op gang te brengen waarmee de vraag nog verder zal toenemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.