Rundveehouderij

Nieuws 4952 x bekeken 1 reactie

Van Drie verrast over stap QLL

Apeldoorn - De Van Drie Group is verrast door de brief van QLL, het kwaliteitssysteem voor diertransport waarin deze organisatie aankondigt de module 'twee losadressen van kalveren' heeft opgeschort per 1 oktober. Dat zegt Van Drie-directeur Henny Swinkels. "We zouden op 3 oktober in gesprek gaan."

QLL schortte begin deze week de module op omdat de organisatie er naar eigen zeggen niet in slaagt de module voldoende te borgen. Dit is onder meer een gevolg doordat de grootste integratie, Van Drie geen deel uitmaakt van de QLL-regeling.

Swinkels zegt wel begrip op te kunnen brengen voor de stap van QLL, maar er voor te willen waken dat het diertransport voor alle sectoren op één hoop wordt gegooid. "We moeten toe naar maatwerk per sector en daarover willen we graag in gesprek. Het transport moet volgens Europese regels en voldoen aan de wettelijke regels. Voor bovenwettelijke eisen moeten er voordelen tegenover staan. Innovatie moet worden beloond en niet worden belemmerd door rigide regelgeving."

QLL staat min of meer met de rug tegen de muur. Landbouwstaatssecretaris Sharon Dijksma heeft aangekondigd dat QLL zijn zaken voor 1 januari op orde moet hebben, op straffe van intrekking van de voordelen die QLL-deelnemers nu hebben op het vlak van keuringen. De kans bestaat dat bijvoorbeeld de omstreden klepkeuring per 1 januari weer terugkomt. Enkele weken geleden trok de Dierenbescherming zich terug uit het bestuur van QLL.

Eén reactie

  • koestal

    regelnichten in Den Haag achter het bureau bedenken die onzin

Of registreer je om te kunnen reageren.