Rundveehouderij

Nieuws 3075 x bekeken 6 reacties

Rabobank : zuivelprijzen blijven voorlopig hoog

New York – De zuivelprijzen op de wereldmarkt blijven voorlopig hoog. Dat concludeert Rabobank-analist Tim Hunt na publicatie van een nieuw kwartaalrapport.

Waarschijnlijk gaan de prijzen niet eerder dan in het tweede kwartaal van 2014 dalen.

De Rabobank spreekt van een ongekend lange periode van relatief hoge zuivelprijzen. China heeft nog steeds problemen de eigen zuivelsector verder te professionaliseren. De lokale aanvoer zou zelfs met 6 procent zijn gedaald. In april haalde China 27 procent meer product van de markt dan in de twaalf maanden daarvoor. Gecombineerd met een lagere melkaanvoer in belangrijke exportlanden gedurende de eerste helft van 2013 heeft dit geleid tot zeer hoge prijzen op de wereldmarkt. De verwachting is dat China ook in de tweede helft van 2013 actief blijft op de internationale zuivelmarkt.

De melkaanvoer wereldwijd is inmiddels aan het stijgen maar het gaat nog even duren voordat er een nieuwe balans op de markt is bereikt. Voorraden zijn beperkt en het gaat nog even duren voordat de volumes aangeboden op de wereldmarkt flink gaan toenemen. Wel is de verwachting dat de melkproductie komende maanden flink gaat doorstijgen als gevolg van een hoge melkprijs en dalende voerkosten.

Laatste reacties

 • koestal

  dat is mooi man !

 • puinhoop

  Volgens mij had ABN AMRO dit ook al gezegd

 • agratax2

  Hoe lang is 'voorlopig'? Is het zo lang, dat een zware extra financiering geen enkel noemenswaardig risico inhoud? We weten allemaal, dat de crisis ook ontstaan is door bomen, die tot in de hemel zouden (moeten) groeien.

 • Zuperboer

  Rabobank: Rente blijft voorlopig laag, schoenmaker hou je bij je leest!

 • wmeulemanjr1

  bank weet nu al dat in 2e kwartaal 2014 prijzen gaan dalen, hebben ze ook al overlegt met de 'zuivelgiganten' hoeveel??

 • peter1939

  14 dagen geleden schreef rabobank dat zuivelprijzen gingen dalen eind v jaar, t kan verkeren.....

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.