Rundveehouderij

Nieuws 2534 x bekeken 8 reacties

NMV: Plus haalt eigen imago onderuit

Brummen - De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) begrijpt niet waarom Plus margeverlies bij haar leveranciers van A-merken in rekening wil brengen. Deze actie past volgens de bond niet bij het MVO-imago (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) van de supermarktketen.

Plus ziet zich naar eigen zeggen genoodzaakt genoemde maatregel te nemen als gevolg van marktontwikkelingen. De NMV geeft aan dat Plus de rekening hiermee uiteindelijk bij de boer neerlegt en roept Plus op de maatregel zo snel mogelijk weer in te trekken. A-merkproducenten worden opgeroepen om niet op de eis van Plus in te gaan

De NMV stelt dat Plus blijkbaar niets heeft geleerd van de commotie rondom Albert Heijn en Jumbo, die ontstond nadat zij in 2012 besloten om hun leveranciers eenzijdig kortingen op te leggen. De bond geeft aan niets te begrijpen van deze handelwijze. Een week geleden zou de supermarktketen nog de Gedragscode Handelspraktijken in Brussel, die juist machtsmisbruik door partijen in de handelsketen moet tegengaan, hebben getekend.

Volgens de NMV liggen de rendementen van Nederlandse voedselproducenten in de meeste sectoren, als gevolg van een ongelijke verdeling van de marktmacht, al zeker tien jaar structureel rond de nul procent. Hierdoor zou de rekening van dit soort acties uiteindelijk bij de boer terecht komen. 'Dat is niet duurzaam, niet fair, noch maatschappelijk verantwoord.'

Laatste reacties

 • hvhvof1

  Zullen we in de toekomst DE PLUS omtoveren naar DE MIN???

 • Mozes

  Als de NMV actie wil voeren laten ze dan wel de juiste boodschap uitdragen, dus niet hun eigen zielig zijn maar het belang van dierwelzijn en duurzaamheid wat door de supermarkten geschaad wordt.

 • gerstiroma

  stel je voor dat de melkvee boer wat overkomt, in de varkens en pluimvee sector trekken ze er gewoon van alle onzin af

 • Pe

  Nou dan wil ik ook korting op mijn boodschappen! Anders laat ik die volle kar wel bij de kassa staan!

 • groot boerdam

  Gewoon niks meer leveren dan dit jaar maar naar de kloten in plaats van een paar jaar aanmodderen.

 • txy

  staatssecretaris dijksma u hebt met de super markten toch afspraken gemaakt Waaar blijven we nu noch geen 2 weken oud

 • evanderpasch1

  zo betrouwbaar zijn supermarkten, het is ah 1 keer gelukt en nu blijven ze het om de beurt doen

 • Dilia3101

  Weg met plus
  Weg met Gijs
  Niet betrouwbaar

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.