Rundveehouderij

Nieuws 696 x bekeken

Lichte daling zuivelprijzen op Fonterra-veiling

Boston - De zuivelprijzen op de dinsdagmiddag gehouden internetveiling van Fonterra zijn met gemiddeld 1,1 procent gedaald ten opzichte van twee weken geleden. Dit gebeurde bij een bijna 5 procent kleiner aanbod.

Er werd 53.473 ton product verkocht tegen een gemiddelde prijs van $4.891 per ton (omgerekend 3.717 euro). Twee weken geleden werd 56.173 ton verkocht tegen een gemiddelde prijs van $4.941 per ton (3.755 euro). Toen steeg de gemiddelde veilprijs nog met 2,4 procent.

Grote uitslagen gaf de veiling overigens niet te zien op de gemiddelde productprijzen. Boter, botervet en karnemelkpoeder werden alle iets duurder verkocht. Cheddarkaas, mageremelkpoeder en vollemelkpoeder (de laatste het grootste product) daalden iets in prijs. Binnen de productgroepen zijn wel flinke prijsschommelingen te zien. Zo daalde mageremelkpoeder voor levering oktober 6,6 procent in prijs en werd boterolie voor levering in maart 2014 bijna 11 procent duurder. De resultaten wekken de indruk dat iets van de spanning van de laatste maanden van de markt verdwijnt.

Of registreer je om te kunnen reageren.