Rundveehouderij

Nieuws 2772 x bekeken 4 reacties

FrieslandCampina kan bouwen in Borculo

Amersfoort - FrieslandCampina kan definitief doorgaan met de bouw van een 135 miljoen euro kostende melkpoederfabriek in Borculo.

Twee inwoners van het dorp waren naar de Raad van State gestapt, maar hebben hun bezwaren ingetrokken. Dit gebeurde na 'zeer constructief overleg' met FrieslandCampina. Die wil geen verdere mededelingen doen, maar is blij dat het verder kan, zegt een woordvoerder.

Laatste reacties

 • koestal

  Friesland-Campina investeert honderden miljoenen in zuivelfabrieken

 • somporn

  2 inwoners houden een investering van 135 miljoen tegen,dus jarenlange werkgelegenheid voor meerdere werknemers bij Fc en toeleveringsbedrijven.
  Maar door 'zeer constructief overleg' (lees dus gewoon: uitgekocht) lachen deze 2 zich kapot.( het ging hun dus gewoon om financieel gewin)

 • info48

  Het wordt hoog tijd dat de politiek de procedure's gaat herzien, we zijn veel te ver doorgeslagen.
  Als men na een 1e afwijzing van bezwaar verder wil procederen moeten ze ALLE kosten eigenlijk zelf betalen en deze terug kunnen claimen als de zaak gewonnen wordt.
  Lijkt me t.o.v. de samenleving meer verantwoord dan nu waar in veel gevallen de kosten van onredelijke protesten afgewenteld worden op de belasting betaler en de gedupeerde opdraait voor de economische schade.

 • Fleur de lille

  De fabriek van Campina Borculo ligt midden in het dorp, direct tegenover het gemeentehuis, de Rabobank, Albert Heijn, Emte en Aldi.

  Bij de partner in Lochem zijn al meerdere stofexplosies geweest.

  Wanneer in Borculo eens wat mis gaat vangen het gemeentehuis, de bank en de winkels de eerste klap voor de achterliggende wijken op.

  De enorme energiecentrale die speciaal voor de Weijpro werd gebouwd is niet rendabel.
  Hopenlijk wordt het nieuwe bedrijf veiliger neer gezet dan het oude.

  Werkgelegenheid moet je behouden voor rendabele bedrijven. Of Campina daaraan voldoet kun je betwijfelen.

  De bouwers zijn tevreden.

Of registreer je om te kunnen reageren.