Rundveehouderij

Nieuws 1123 x bekeken 1 reactielaatste update:1 okt 2013

Fransen protesteren tegen komst melkveebedrijf

Abbeville - Meer dan achthonderd mensen hebben zaterdag in het Noord-Franse Abbeville gedemonstreerd tegen de komst van een melkveebedrijf met meer dan duizend koeien.

De manifestatie was georganiseerd door de groene partij EELV, de militante boerenbond Confédération Paysanne en Novissen, een groep van plaatselijkse actievoerders tegen dergelijke mega-boerderijen. ‘’We hebben een moratorium op schaliegas vanwege de volksgezondheid, we hebben een moratorium op transgene gewassen wegens diezelfde gezondheid, wij eisen nu ook een moratorium op de industriële veehouderij in Frankrijk’,’ aldus de voorzitter van Novissen. De plaatselijke autoriteiten hebben het bedrijf inmiddels vergunning verleend maar daarbij verordonneerd dat de veehouderij maximaal vijfhonderd melkkoeien mag houden. Volgens Novissen zijn de gebouwen en methaaninstallaties op het geplande bedrijf in Durcat bij Abbeville echter zo groot dat het om minstens duizend  melkkoeien en met jongvee erbij om 1.750 dieren in totaal moet gaan. De actievoerders hebben al eerder vernielingen aangericht op het terrein waar de boerderij moet komen.

Eén reactie

  • dutch kiwi

    het is niet duidelijk wie die mensen waren ,Burgers? Boeren? of een mix

Of registreer je om te kunnen reageren.