Rundveehouderij

Nieuws 4547 x bekeken 6 reacties

DeLaval verkoopt tienduizendste robot

Tumba - Het Zweedse DeLaval heeft onlangs de tienduizendste melkrobot verkocht. Koper was Glenirvine Farms in het Canadese Fergus (provincie Ontario). De machinebouwer spreekt van een geweldige mijlpaal.

De melkrobot komt begin volgend jaar te staan in een nieuwe stal van Glenirvine Farms. De eigenaren, de families Jefferson en Den Haan, werken nu nog met een 2x4-stand DeLaval visgraat melkstal.

Concurrent Lely uit Maassluis heeft er al weer 2.500 meer verkocht. Lely verkocht in 2010 al de tienduizendste melkrobot. De eerste prototypes van melkrobots werden in de jaren tachtig van de vorige eeuw ontwikkeld. In de jaren negentig werden enkele honderden verkocht. Pas na 2000 werden grote aantallen apparaten verkocht.

Laatste reacties

 • Snel

  verkopen wel maar goed helpen om op te starten,ho maar, maar wel facturen schrijven en de schuld bij en ander leggen.

 • vandersteen551

  ja da klopt

 • Reb

  nee dat klopt niet ligt dan aan de dealer , hier 2 dagen begeleiding bij gehad.S'nachts kwam er iemand om de boel te begeleiden zodat de boer lekker naar bed kon. En als er iets was effe bellen en ze stonden op de stoep. eerste half jaar storingen enzo allemaal bij de prijs in. melk nu al 5 jaar met de blauwe en ben zeer tevreden.

 • Jongman

  Kort dealer geef goede service. Delaval is een super VMS. Over 10 jaar is iedere boer die in de put melkt een slaaf van de maatschappij.

 • drientje

  Jonghman, en de VMS-melker een slaaf van de bank.

 • tftyy

  geef mij maar een melkstal waar je vlot in kan melken en voor de rest van de dag klaar bent en geen tussentijdse telefoontjes van krijgt

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.