Rundveehouderij

Nieuws 696 x bekeken 2 reacties

China steunt versterking eigen zuivel

Peking - De Chinese overheid trekt tientallen miljoenen yuans uit om de consolidatie in de zuivelindustrie te versnellen. Bedrijven als de Inner Mongolia Yili Industrial Group en China Mengniu Dairy krijgen in eerste instantie 30 miljoen yuan (3,6 miljoen euro) toebedeeld.

Ook andere zuivelbedrijven, Feihe International, Heilongjinag Wonderson Dairy en Treasure of Plateau ontvangen steun, zo meldt persbureau Reuters op basis van informatie uit een Chinese zakenkrant. De Chinese autoriteiten hopen dat de steun helpt om de markt minder versnipperd te maken, zodat beter kan worden geconcurreerd met internationale producenten die nu de winstgevende markt voor babymelkpoeder beheersen.

De financiële steun komt in de vorm van overheidssubsidies, leningen van de China Development Bank en belastingvoordelen.

Laatste reacties

  • alco1

    Elk land geeft subsidies om de internationale concurentie aan te kunnen.

  • koestal

    dat is maar weinig geld voor zo,n enorm land

Of registreer je om te kunnen reageren.