Rundveehouderij

Nieuws 700 x bekeken

Britten tekenen vleescontract met Rusland

Moskou - De Britse minister van plattelandszaken Owen Paterson heeft tijdens een bezoek aan Moskou een contract getekend voor de levering van rund- en lamsvlees aan Rusland. Volgens de bewindsman kan de vleeshandel voor zeker 40 miljoen euro per jaar aan de Russen leveren.

Met de overeenkomst, die aan Russische kant werd getekend door vicepremier Arkady Dvorkovich, komt een eind aan een al in het midden van de jaren negentig vanwege de toenmalige BSE afgekondigd invoerverbod. De Britten hopen nu vooral lamsvlees te kunnen leveren, waarvoor ze al enige tijd meer buitenlandse markten trachten te vinden. ''Ik ben erg blij dat de onderhandelingen met de Russen succes hebben opgeleverd. Dit is een compliment aan al de dierenartsen en vleesproducenten die erg hard hebben gewerkt om aan de exporteisen te kunnen voldoen.''

Of registreer je om te kunnen reageren.