Rundveehouderij

Nieuws 3336 x bekeken 1 reactie

Zuivelprijs Global Dairy zakt 2,4 procent

Boston - De gemiddelde zuivelprijs op de internetveiling van Global Dairy Trade is dinsdag met 2,4 procent gedaald.

Er werd ruim 60.000 ton melkpoeder, boter(olie) en wrongel verkocht. Het Nieuw-Zeelandse aanbod maakte met bijna 57.000 ton het leeuwendeel van het aanbod uit. Dat aanbod is 62 procent ofwel bijna 22.000 ton groter dan vorige maand. De gemiddelde zuivelprijs daalde met 2,4 procent naar 4.847 dollar (3.643 euro). De grootste prijsdalingen werden genoteerd bij boter, boterolie en cheddar. Hiervan daalden de gemiddelde dollarprijzen met achtereenvolgens 5,5 procent, 4,9 procent en 4,4 procent. De gemiddelde prijs voor mageremelkpoeder daalde met 3 procent. De prijs van vol melkpoeder, met 39.000 ton het belangrijkste product op de veiling, zakte 1,6 procent. De grootste prijsdaling voor dit product werd genoteerd voor de oktober-contracten. Deze zijn goed voor zo'n 14.000 ton product en daalden gemiddeld 7,8 procent in prijs. Leveranties voor november en later stegen daarentegen juist in prijs.

Eén reactie

  • koestal

    komt door het botulismeprobleem in NZ

Of registreer je om te kunnen reageren.