Rundveehouderij

Nieuws 3193 x bekeken 19 reacties

Politie Madagaskar schiet 37 veedieven dood

Antananarivo - De politie van Madagaskar heeft woensdag in het zuiden van de eilandstaat 37 veedieven doodgeschoten. Dit heeft de politie donderdag in de hoofdstad Antananarivo meegedeeld.

De veedieven hadden het dorp Esira overvallen. De politie was snel ter plaatse. Zij haalde ook 250 runderen terug die de veedieven hadden meegenomen. Bij de operatie kwam ook een burgerwacht om het leven.

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International heeft de Malagassische politie vorig jaar bekritiseerd wegens haar harde optreden tegen criminele bendes. Toen waren in het Afrikaanse land meer dan honderd veedieven doodgeschoten.

Laatste reacties

 • safflower

  Ideaal afschieten dat schorem.Mijn buurmannetje 75 al zijn dieren gestolen 6 dieren.Wat verder op er 8 gestolen. Mijn en ingeschaarde koeien 22 stuks gestolen maar na een dag terug gevonden 50 km verder. Gezocht met paarden honden en autos hele dorp er op uit. 6 in de bak nu.Ophangen die zooi die vee jat.Het is heel iets anders dan als ze je je tv jatten of zo. Vee is een stuk van de boer zijn leven en werk.Afschieten beste oplossing zou er graag aan mee helpen.
  Groeten Kaz.

 • alco1

  Amnesty International had beter de veedieven kunnen waarschuwen nu dachten ze misschien wel: 'We kunnen weer'.

 • W Geverink

  Mee eens Bert. Als veedieven standaard de doodstraf krijgen gaat de lol er vanzelf van af.

 • johan58

  Het is een land met mooie natuur, maar met een rechteloze cultuur.

 • boerrick

  zouden ze hier ook eens moeten doen met die draaideurcrimi's.

 • robclaas

  goeie zaak moeten ze hier doen met de gasolie en grasmaaier dieven

 • blije big

  Sorry maar ik vind dit niet normaal geef ze in ieder geval een eerlijk proces

 • Flyinghollander

  We heb een Linkse blije big, zeker nooit in het echt last van gehad....

 • Bison

  Prima oplossing de eerste keer waarschuwen,tweede keer met een kogel.
  Moesten ze met al dat tuig doen.

 • sybrenm1

  Ja of de hand eraf hakken. Leren ze snel af.

 • Mozes

  Veel van de vorige reageerders zijn zo te lezen bekeert tot de Islam.

 • Flyinghollander

  Mozes hoe moet het dan? Zie eens Frank buis zijn filmpjes met die zakkenrollers, die worden soms twee <zelde persoon> per dag opgepakt. En wat heeft religie er mee te doen, die brengt vaak meer gedonder dan

 • Mels

  Toch predikt de islam het oog om oog principe....huppekee de kogel voor al dat k@tvolk,ruimt lekker op en je hoeft er niet meer op te passen. Goedkoopste oplossing.

 • Bart van Dijk

  waarschijnlijk hebben die veedieven ook wapens, want er was ook een burgerwacht 'gesneuveld'. ik denk dat het is: als ik niet schiet wordt ik geschoten. En het schrikt tenminste af, nu hoeven er maar 37 doodgeschoten te worden. vorig jaar nog veel meer.
  Aanpakken die gasten!

 • Piet, Midden-Europa

  Nou Bert, jouw reactie/mening is duidelijk !!!... Lezende weg dacht ik, ja het is waar, het is een groot deel van een/de boer z'n leven !!!... Het gaat hier ook om georganiseerde bendes/maffiosie !!!... Ik denk ook dat de Politie geen andere keus heeft. Hier in Polen miste ik ook ieder jaar wel een of twee koeien, maar goed dan denk je aan kruimel-diefstal. En als ge het meldt bij de politie zeggen ze ; die mensen die het gedaan hebben zullen het wel nodig gehad hebben, die moeten ook eten. Een jaar geleden kreeg ik bezoek van een boerin/weduw-vrouw zij vertelde dat haar hele veestapel (4 koeien) gestolen was, dat is natuurlijk een diep droevige zaak voor zo'n vrouw, de politie deed daar ook niets aan. Dat is natuurlijk schandalig !!!... Daarom is schieten op de veedieven misschien wel de beste oplossing !!!!!.....

 • safflower

  Hoi. Vee jatten is ergste voor de fokker maar voor NL wonende niet echt voorstelbaar dat als het vee van een dorp gestolen is de hele economie van zulk dorp op slag mee gestolen is.Mensen leven er van want van overheid krijgen ze amper wat. Dus als geen melk-vlees meer te verkopen is dan is het gedaan voor het dorp.Eind august hier altijd grote aanvoer vlees.Reden scholen beginnen en moet er geld komen in het gezin voor kleren,boeken en schoolgeld.Als vee diefstal niet hard werd aan gepakt door overheid en of dorps bewoners kan de gehele land economie van onder af in de vernieling gaan en krijg je nog meer crimineel gedrag.
  Groeten.Kaz

 • Piet, Midden-Europa

  Zo is het Bert, voor de NLers met hun sociale zekerheden is dat onbegrijpelijk. Buiten noordwest-Europa, is er niet veel sociale zorg. Daar geld helaas het recht van de sterkste (nou ja recht?) als die sterksten dan ook nog crimineel zijn, is een kort PROCES (zoals met de veedieven in madagaskar) een oplossing die afschrikt !!!... Want het is waar wat je schrijft : als hardwerkende boeren van hun brood beroofd worden grenst dat ook aan MOORD !!!... Die zij (de kleine zelfstandigen) beslist niet verdient hebben !!!... Nogmaals voor mensen in/uit een verzorgings-staat is dat bijna niet te begrijpen. Daarom is het goed dat wij hier onze ervaringen/gedachten delen !!!...

 • alco1

  Als het zo door gaat met de Nederlandse economie zal het niet lang meer duren voordat we hier dezelfde toestanden zullen krijgen.

 • Mapoe

  Zoiets moest hier ook mogen,maar als je hier al een inbreker durft te slaan krijg je al een hogere straf dan de inbreker zelf.komt door het rotte rechtssysteem hier in Nederland.Hier moet je eerst alles weg laten halen en als de politie toevallig op tijd erbij is dan durven ze haast niks want dan schijten ze in hun broek die watjes.

Laad alle reacties (15)

Of registreer je om te kunnen reageren.