Rundveehouderij

Nieuws 1312 x bekeken 3 reacties

Fonterra: situatie lijkt stabiel

Auckland – Fonterra lijkt de onrust die in China is ontstaan vanwege de levering van besmet weipoeder, voor een groot deel te hebben weggenomen.

Topman Theo Spierings meldt tijdens een persconferentie in Nieuw-Zeeland dat de situatie stabiel is te noemen. “Dat geldt zowel voor de markt, de consument, de klant als de lokale autoriteiten”, aldus Spierings.

Voorraden zijn inmiddels teruggehaald. De twee babyvoedingsbedrijven die de weipoeder als ingrediënt in hun producten hebben verwerkt hebben laten weten geen afwijkingen in de specificaties van hun eindproduct te hebben aangetroffen. Ook zijn er nog geen meldingen van gezondheidsproblemen bij de bedrijven binnengekomen.

Eerder lieten de producenten van sportdrankjes al weten dat een eventuele botulinesporen in wei-eiwitconcentraat het verdere productieproces niet zouden overleven. Fonterra is begonnen met een intern onderzoek naar de gang van zaken. Ook de overheid gaat een onderzoek starten. Een van de vragen is waarom Fonterra twee dagen heeft gewacht met het informeren van de overheid. Op de vraag of de positie van Theo Spierings ter discussie staat antwoordde hij: dat is niet aan mij maar aan het bestuur.

Laatste reacties

  • Hans Biemond

    STORM IN A TEA CUP

  • abtje

    Het zou heel mooi zijn als dit met een sisser afloopt. Je hebt er geen moer aan als dit zou uitmonden op een totale Fonterra blokkade.

  • koestal

    Dit probleem gun je niemand,ook niet je collega,s ,dit is een nachtmerrie die iedereen kan overkomen

Of registreer je om te kunnen reageren.